Chat
Chat

Doorstroom

Gemiddeld: 4.5 (2)

Sascha Reunes is een spoken word-artiest die houdt van kladpapier en improviseren. Ze vertelt graag persoonlijke verhalen en snijdt ook maatschappelijke thema’s aan zoals het onderwijs in Vlaanderen en de positie van kwetsbare groepen. Podiumpoëzie is voor haar dé manier om haar, vaak kritische, stem te laten horen. In 2014 stond ze in de finale van het Belgisch kampioenschap (BK) Poetry Slam en in 2012 kaapte ze op datzelfde BK de publieksprijs weg.

Sascha liet zich inspireren door de Antwerpse Anna Bijns, een vrouw met een vlammende pen. Het polemische karakter van haar werk is de voornaamste reden waarom zij – naast Luther en Erasmus – deel van de expo is.

Zij klaagde politieke en maatschappelijke wantoestanden aan, in de vorm van ‘refereinen’, een specifieke dichtvorm. De polemische kracht die uit Bijns’ werk spreekt, zien we vandaag terug bij vele spoken word-artiesten. Zij brengen verbaal vuurwerk dat hun ongenoegen over bepaalde fenomenen, gebeurtenissen, personen, tendenzen in het gezicht van de toehoorders laat knallen.

Debat en discussie zijn van alle tijden. Poëzie en sterke vrouwen ook.

Specificaties

Sascha Reunes

Nederlands

Reacties van bezoekers

Deel hier je reactie op dit item.

AD 2017
Online bekijken pageviewView on Youtube
Flag this item  shopping_basket In mandje