Start-up: Reclamewijsheid

In deze module maken de leerlingen kennis met de invloed van nieuwe reclamevormen via de sociale media zoals voor de gebruikers van Facebook of Instagram. Ze leren Social Ads kennen, de hoofdrol van de gebruikers van sociaalnetwerksites in reclame en het commerciële belang van deze sociale media voor deze organisaties.

Daarnaast ontwikkelen de leerlingen een neus voor reclame en worden ze reclamewijs. Het voornaamste doel is kinderen en jongeren reclame te laten herkennen, bewust te leren omgaan met reclame, hen te confronteren met de grote hoeveelheid persoonsgegevens die ze online soms onbewust prijsgeven en deze reclame kritisch te evalueren, zodat ze opgroeien tot geïnformeerde consumenten.

Specificaties lesmodule

1e graad SO
Les van 50 minuten + voorbereiding

De leerlingen zijn mediagebruikers die zowel de sociale media als het boek kennen. In dit lespakket worden ze zich bewust van de vluchtigheid van media maar ook van de mogelijkheden om informatie zo lang mogelijk te bewaren. Ze worden uitgedaagd om zelf een boek te maken en te bewaren en ze reflecteren over hun persoonlijke gebruik van sociale media.

AD 2017

Gerelateerde items uit de expo